Ερευνητικά προγράμματα
- 2019-2022: Το ΕΑΠ ως partner στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON 2020 με τίτλο Migrant Children in a Transforming Europe (acronym: MICREATE) με το Center of Research and Science Capodistria ZRS, Σλοβενία.
(Επιστημονική υπεύθυνη: Παλαιολόγου Νεκταρία)
- 2019-2022: Το ΕΑΠ ως partner στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus plus με τίτλο Global Competence in Teacher Education (acronym: GCTE) με το Πανεπιστήμιο του Hull ως Συντονιστή.
(Επιστημονική υπεύθυνη: Παλαιολόγου Νεκταρία)
- 2019-2022: Το ΕΑΠ ως partner στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus plus με τίτλο Promoting inclusion to Combat Early School Leaving (acronym: PICESL), με το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης PAVLO OLAVIDE ως Συντονιστή.
(Επιστημονική υπεύθυνη: Παλαιολόγου Νεκταρία)
- 2018-2022: Το ΕΑΠ ως partner στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LLP με τίτλο SIRIUS: Education of Children and Young People with a Migrant Background, σε συνεργασία και με το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως national partn Κεντρική δράση από την ΕΕ. Συμμετέχοντες φορείς στο έργο: University of Bologna-Italy, European Forum for Migration Studies (EFMS) – Institute at the Otto-Friedrich, University of Bamberg, University of Milan, VERIKOM Verbund für interkulturelle kommunikation und Bildung, Germany
(Επιστημονική υπεύθυνη: Παλαιολόγου Νεκταρία)
5. Πρόγραμμα EQUAL του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ» με τίτλο «Δίκτυο Προώθησης της δια βίου Κατάρτισης και εξ Αποστάσεως Πιστοποίησης Δεξιοτήτων στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».
6. Πρόγραμμα “Aνοιχτή Λογοτεχνία/ The OpenLit Project” με αντικείμενο την Aνάπτυξη Σύγχρονης Mεθοδολογίας για την Πανεπιστημιακή Διδασκαλία της Λογοτεχνίας σε πλαίσιο εξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης που χρηματοδοτείται από το EΠEAEK II του ΥΠΕΠΘ.
7. Πρόγραμμα “Εκπαίδευση εκπαιδευτών” για την εκπαίδευση όλων (12000) των εκπαιδευτών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης της χώρας, που συντονίζεται από τη Σ.Α.Ε. του ΕΑΠ και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
8. Στο πλαίσιο της Σ.Α.Ε. εκπονούνται 43 διδακτορικές εργασίες.
Συνέδρια και Δικτύωση
Η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών οργανώνει τακτικά κάθε δύο χρόνια το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με διεθνείς συμμετοχές και περίπου 5000 Συνέδρους. Έχουν ήδη εκδοθεί τρεις τόμοι Πρακτικών. Η Σχολή οργανώνει κάθε έτος ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης για τα μέλη ΣΕΠ του ΕΑΠ στην Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Οι συνεργαζόμενοι φορείς Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης εκδίδουν επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών.
Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών