ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ”

Από την Παρασκευή 20 έως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Ο Καβάφης στην εποχή του” στο παράρτημα Αθήνας του ΕΑΠ (Γραβιάς 4, 1ος όροφος). Το συνέδριο είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να διερευνήσει την περίοδο κατά την οποία ο πνευματικός βίος και το δημιουργικό έργο του Κ. Π. Καβάφη διασταυρώθηκε με συγγραφείς, με δίκτυα λογίων και βιβλίων και με πολιτισμικές «ζώνες επαφής» στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Ευρώπη. Στο συνέδριο θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, η συγχρονική πρόσληψη του καβαφικού έργου, οι δημιουργικές πρακτικές και οι αναγνωστικές συνήθειες του ποιητή, οι αλληλεπιδράσεις του με συγγραφείς και πνευματικούς ανθρώπους της εποχής του και οι σχέσεις του Καβάφη με άλλα πεδία των τεχνών και των επιστημών.

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Καβαφική κριτική: τα πρώτα 50 χρόνια. Συγκέντρωση, φιλολογική επεξεργασία και σχολιασμός των κριτικών δημοσιευμάτων για τον Κ. Π. Καβάφη και το έργο του, 1891-1940», το οποίο εκπονείται στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, και σε συνεργασία με το Αρχείο Καβάφη Ιδρύματος Ωνάση.

Το συνέδριο δεν θα μεταδοθεί διαδικτυακά και δεν θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα και η αφίσα του Συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής,

Καθ. Τάκης Καγιαλής

Πρόσκληση συμμετοχής στην Ημερίδα του Εργαστηρίου Επικοινωνίας της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Ιατρικής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ

 

Το Εργαστήριο Επικοινωνίας της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Ιατρικής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ, συνδιοργανώνει με το Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και την Ένωση Σμυρναίων, Ημερίδα με θέμα:

 

Γεώργιος Ιωακείμογλου – Αριστοτέλης Ωνάσης

Διαβαίνοντας τον αιώνα: Από την Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 στις 09:30, στο αμφιθέατρο “Λεωνίδας Ζέρβας” του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας επιλέγοντας εδώ.

Πρόσκληση στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Critical Media Literacy: Intercultural Education and Languages”

Αγαπητοί/ες φοιτητές/τριες του ΕΑΠ, συνάδελφοι/φισσες και μέλη όλων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων,

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην επιστημονική εκδήλωση (διάλεξη και σεμινάριο)  που διοργανώνεται από το L.R.M. ΠΜΣ για να παρακολουθήσετε την προσκεκλημένη ομιλία της Καθηγήτριας Carla Chamberlin -Quinlisk από το Pen State University, USA.

Τίτλος ομιλίας: Critical Media Literacy: Intercultural Education and Languages

Η επιστημονική εκδήλωση πραγματοποιείται στις 12 Μαϊου 2023, στις 11.30 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο ΕΑΠ Παράρτημα Αθήνας, Γραβιάς 4-6, 5ος όροφος αίθουσα εκδηλώσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ώρα προσέλευσης 10.45-11 πμ για όσους παρευρεθούν δια ζώσης.

Απαιτείται προεγγραφή για τη συμμετοχή στο σεμινάριο (ακολουθεί την ομιλία, max. 12 θέσεις) στο:

https://forms.gle/Lo9BUGEKsLWAi64b8

Έναρξη εκδήλωσης 11.30 π.μ., ακολουθεί το link για όσους/όσες επιθυμούν να συνδεθούν εξ αποστάσεως για να παρακολουθήσουν την ομιλία.

Meeting link για την ομιλία:

https://hou.webex.com/hou/j.php?MTID=m36e3831c2cef0745e2e61eaf55f2c894

Meeting number:

2734 419 6344

Password: LRMEVENT

————————————————————————————–

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022

Αγαπητοί/ες φοιτητές/τριες, συνάδελφοι/ισσες, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ και μέλη όλων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων,

Με χαρά σας καλούμε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, που διοργανώνεται από το  ΜΠΣ (LRM) Language education for refugees and migrants (L.R.M.), της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Μέρος της εκδήλωσης θα μεταδοθεί με live streaming! Παρακαλούμε για τη σύνδεσή σας στις 11-12.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος), για την απονομή βραβείων και δωρεών σε ιδρύματα παιδιών.

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση από το κανάλι του ΕΑΠ στο YouTube μέσω live streaming, ακολουθεί ο σύνδεσμος για το κανάλι

https://youtu.be/Qty-wgdujVw

Εάν επιθυμείτε να παρευρεθείτε με φυσική παρουσία παρακαλούμε να προσέλθετε στο κτίριο του ΕΑΠ (Βιβλιοθήκη), οδός Γραβιάς 4-6, Αθήνα, στις 9.45-10 πμ (ώρα προσέλευσης) για συμμετοχή σας στη διαζώσης δραστηριότητα για τη διαφορετικότητα, ανθρώπινα δικαιώματα και πολυγλωσσία σε συνεργασία με τη UNICEF! Στην περίπτωση αυτή παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας- συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα έως και τις 9/12/2022- και για να σας ενημερώνουμε για μελλοντικές δραστηριότητες του L.R.M.!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyvccP9Lkn2i0PgU3SA8zrb2V9iC0EmNeWHVUYuk9U2vwsGA/viewform

Σας περιμένουμε όλους/όλες!

Νεκταρία Παλαιολόγου, ΕΑΠ

Διευθύντρια, L.R.M. ΠΜΣ


Αγαπητοί/ες συνάδελφοι, φοιτητές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ και όλων των Πανεπιστημίων,

Με χαρά σας ενημερώνουμε για τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο Intercultural Education on the Move: Facing Old and New Challenges 1-2/10/2022, online, International Association for Intercultural Education (IAIE) in cooperation with the Hellenic Open University (HOU).

Για την υποβολή εργασιών και για εγγραφές, μόνο online, παρακαλούμε επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο στην πλατφόρμα Conftool.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ!!

ΣΥΝΔΡΟΜΗ και ΠΡΟ-ΕΓΓΡΑΦΗ έως 20 Αυγούστου 2022

ΜΟΝΟ online υποβολή εργασιών, περιλήψεις 300-400 περίπου λέξεις, μονό διάστημα, με ενδεικτικές αναφορές από 10 Απριλίου έως και 17 Ιουλίου 2022


Θα βραβευτούν οι 6 καλύτερες εργασίες (μία ανά strand) ως best paper/s awards και θα δοθεί δωρεάν annual membership στην IAIE και στο διεθνές περιοδικό Intercultural Education Journal, (online version), Taylor & Francis